13 abr. 2012

LLIBRE OBERT

Aquí os dejo un cuento escrito por mi hija, una adolescente (devoradora de libros) de 13 años,  ganador de un tercer premio de literatura joven.
A ver qué os parece.

LLIBRE  OBERT

M’estan llegint. Jo observo les expressions que mostren quan poc a poc van descobrint les noves trames que van succeint al meu interior. En les parts d’aventures, posen els ulls com plats i llegeixen més ràpid. A les parts romàntiques llegeixen més pausadament, assaborint les paraules d’amor i mostren una rialla als llavis. En les escenes de por es remouen una mica, i tenen impaciència pel què li passarà al personatge. Sóc un llibre obert. Un llibre que ha estat escrit per a una persona en particular. Que inconscientment l’autor ha relatat expressament per a algú. Potser aquest llibre el llegeixen milers de persones, però només una sentirà les emocions més intensament. Només una podrà apreciar la veritat del llibre. Jo penso que cada persona està feta per a un llibre, per a una història. Crec que no és correcte dir que el relat està fet per la persona. Perquè ja existeix, només fa falta que algú el trobi i l’escrigui per a què la persona escollida se’l llegeixi. Hi ha vegades que no es troba el teu llibre, però és una pena, ja que aquest és el que farà que t’agradi la lectura, farà que la sàpigues apreciar.

Ara mateix m’està llegint la Sònia. Visc a la seva habitació i és una noieta de dotze anys molt amable. No ho sé si la Sònia ha trobat la seva història, però llegeix molt. En aquest moment porta un somriure enganxat als llavis, deu estar llegint una escena d’amor, les seves preferides.Estic llegint el meu llibre preferit, i just ara passo per una escena romàntica, les meves preferides. Porto tontament enganxat a la cara un somriure. Sento el meu nom que és cridat. La meva mare demana la meva atenció. Baixo encara somrient gràcies al llibre. Ma mare va advertir que estava de bon humor gràcies a la lectura, sempre m’ho deia: era un llibre obert. Molt ràpid es captava el meu estat d’ànim, no sabia amagar-lo. Em dic Sònia i m’agrada llegir. Penso que tothom té el seu llibre, tant si ho vol com si no. Crec que és el teu relat el que et farà diferent persona, el que et farà canviar de perspectiva, de manera de pensar. Crec que jo ja he trobat el meu. És el que m’estava llegint fa tot just un moment. Explica com un noi i una noia després de molts obstacles poden ser feliços. La típica història d’amor, però a la vegada la més eficient. Aquest és el llibre que em va fer enganxar a la lectura. Naturalment que me n’agraden molts més, i segurament molts més que me n’agradaran, però aquest va ser el primer que vaig gaudir, i ara no em canso de llegir-lo.

2 comentarios:

 1. Gracias Ester, gracias Ariadna.
  Plas, plas, plas, plas (esos son aplausos)

  ResponderEliminar
 2. Anónimo21/4/12

  EDITORIAL PORTILLA FOUNDATION
  Hola Amigo escritor: Lo invitamos a unirse a la EDITORIAL PORTILLA, una editora sin fines de lucro, las ganancias de la editorial serán invertidas en la lucha contra la Diabetes. Aquí los escritores podrán publicar sus obras por el Internet y en las cadenas de librerías en los cinco continentes sin costo alguno. No rechazamos a nadie porque creemos que todo pensamiento merece ser preservado para las futuras generaciones. Todos los escritores recibirán en 50% de las ganancias por el Internet y el 10% por las ventas en las librerías. Tenemos varias convocatorias para concurso. Visite nuestra página web: www.editorialportilla.com o envíenos un correo a: editorialportilla@hotmail.com
  Saludos Cordiales; Magy: Secretaría Ejecutiva.

  ResponderEliminar